Gelelim iş ararken genel itibariyle dikkat etmen gereken konulara;

– Reklam sektöründeki kişileri sosyal ağlarda bulmalı ve aktif olarak takip etmelisin. Özellikle twitter bu anlamda iyi fırsatlar sunabilir. Bu takip ile öncelikli olarak bilgi edinmenin bir yolunu bulmuş olursun. Vakti geldiğinde ise bunlar birer network linki haline gelmiş olabilir.

– Linklerden, bir network (ilişkiler ağı) oluşturmaktan bahsetmişken, bu ilişkilerin Facebook’tansa Linkedin’de olması daha doğrudur. Bununla birlikte ilişkilerinin adedinden çok nasıl olduğu, ne kadar derinlikli olduğu daha önemli olabilir.

– Bir şekilde iletişime geçtiğin bir kişiye vakti geldiğinde teşekkür etmeyi sakın unutma, nezaket kuralları her zaman önemlidir.

– Reklam sektöründeki insanların takım elbise giymek gibi bir alışkanlıkları pek yoktur. İş görüşmesine gittiğinde biraz daha resmi giyinebilirsin, ama takım elbise önermiyorum.

– Mutlaka ama mutlaka iş görüşmesine gitmeden önce gittiğin ajansın web sitesine, varsa sosyal medya hesaplarına bak, ayrıntıları yakalamaya çalış, -varsa- ajansın kültürü ile ilgili fikir sahibi olmaya çalış. Önemli bilgiler edindiysen -yeni bir kampanya vs.- bununla ilgili biraz kafa yor, görüşmede fırsatını bulduğunda bunları paylaş.

– Her iş görüşmesi farklı geçer ve hepsi de ayrı birer deneyimdir. Görüşmeden çıktığında en azından bir deneyim daha kazanmış olduğunu düşün. Sen kendini yeterince geliştirdiğinde iş fırsatı nasılsa karşına çıkacaktır, deneyimlerse her zaman değerlidir…