- Pinterest, 2010 yılı başında kurulmuş bir internet girişimidir.
- 2011’in 9. ayından itibaren zaten arktan kullanıcı sayısı, artan bir ivmeyle 2011’in son aylarında 7 milyona ulaşmıştır.
Bu internet sitesinin popülerleşmesinde ki en büyük etken daha önce de bir çok internet projesinde gördüğümüz gibi davetiye usulü ile yayına başlamış olması diye düşünüyorum. Tabi bu şekilde yayına başlayıp da başarısız olan bir çok girişim de yok değil! Burada en önemli konunun davetiye sistemi yani davetiyelerin bulunma zorluğu diyebiliriz. Benzer bir sisteme sahip Fffoud’un bu derece popülerleşememesinin en büyük nedenlerinden biri de budur diyebiliriz.
- Pinterest’in bu kadar hızlı popülerleşmesinin en büyük sebeplerinden biri olarak da kadınların ciddi bir katılım sağlamasını gösterebiliriz.
- Henüz ülkemizde çok büyük bir kitleye ulaşamamış olsa da yakın zamanda „kadınlar için yemek tarifi saklama sitesi“ gibi başlıklar altında bu site ile ilgili haberler duyabiliriz.
- Kadınların bu sosyal ağa gösterdikleri bu yoğun ilgi tüm dünyada hızla yayılabilmesinde çok büyük bir rol almıştır.
- Pinterest – Gift konusu da netleşirse affialite marketing konusunda da çok ilginç gelişmeler yaşanabilir. Artık her yeni sosyal ağ e-ticaret üzerinde de etkin rol oynuyor. Bu konu ayrıca irdelenmeli.
- Pinterest ile ilgili merak edilen bazı rakamları da aşağıda paylaşıyorum.
- Pinterest, Amerika’da aylık 10 milyon tekil yeni kullanıcı alarak internet tarihine, kendi başına en hızlı büyüyen girişim olarak adını yazdırdı.
- Yaklaşık 11 milyon üyesi bulunan pinterest’in bu üyelerinin yaklaşık 9 milyonu Facebook connect kullanarak bu siteye üye oldu!
- Pinterest, internet sitelerine, linkedin, Google + ve Youtube’dan daha fazla trafik sağlayan bir boyuta gelerek, bu sektörde artık ciddi bir yer edindiğini kanıtlamış oldu.
- Türkiye’de çok yakında markalarında profesyonel olarak bu platformda yer almaya başlamasıyla beraber adını çok daha sık duymaya başlayacağız.Yakın zamanda “pinterest ve kullanıcı motivasyonu”, “pinterest – markalar” ve “pinterest – e-ticaret” ilişkileri üzerine de bir iki yazı yazacağımı belirterek Ersan Özer tarzında yazdığım bu yazıyı sonlandırıyorum.