Acer Liquid S2

Acer, dünyanın ilk 4K video kaydı yapabilen akıllı telefonu Liguid S2′yi çıkarıyor.

Bir süredir akıllı telefon segmentinde durgun olan Acer, bir hırsla aklına gelen her özelliği Liquid S2′ye koymuş gibi. 4 çekirdekli 2,2 GHz’lik Snapdragon 800 işlemciye sahip olan telefonun IPS ekranı ise 6 inç boyutunda ve Full HD çözünürlük sunuyor. Ayrıca ekranda darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olan Gorilla Glass 3 kullanılmış.

İşletim sistemi olarak Android olduğuna eminiz ancak sürümü konusunda herhangi bir bilgi yok. Satışa çıkacağı dönemde büyük bir ihtimal yeni Android 5.0 Key Lime Pie kullanımda olacak ve o da bu sürümle çalışacak.

Acer Liquid S2

Eğer Acer böyle az geliştirip öz geliştirecekse razıyız; neyse daha anlatacak çok özellik var. Telefon 16, 32, 64 ve 128 GB depolama seçeneklerine sahip olacak; bu, bir telefonda bu zamana kadar gördüğümüz en  geniş depolama seçenekleri. Üstelik istersen microSD kart kullanarak bunu artırabiliyorsun da.

Liquid S2′de 13 megapiksellik bir kamera konumlandırılmış; LED flaşı ve 28mm objektif ile donatılmış. Bu kamerayı özel kılan ise 60fps 4K (Ultra HD) videolar çekebilmesi. Bu akıllı telefonlar için bir ilk. Ön kamera ise 24mm objektife sahip ve 1080p video kaydı yapabiliyor.

Yalnızca 8,99mm ağırlığında olan Liquid S2 IFA’da tanıtılacak. Telefonun kasım ayında Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor.