Amerika’nın önde gelen operatör ve iletişim firması AT&T, uzun süredir üstünde çalıştığı projeyi parklara taşıdı! Bundan böyle telefonunuz Güneş enerjisi ile şarj olacak!

AT&T, dev bir telekomünikasyon şirketi olmakla beraber, AR-GE (Araştırma ve geliştirme) ve yeni teknoloji ürünleri üreten bir kurumsal. Şirketin yaptığı araştırmaya göre Amerika’nın New York şehri genelinde toplamda 25 adet güneş ışığıyla çalışan şarj cihazlarını kullanıma sundu.

Street Charge adının verildiği proje Goal Zero ve Brookln’li Pensa Desing ile çalışan şirket, fikir ve tasarım hakkını bu şirketlerden aldı. Brooklyn Fort Green Park’ta başlatılan ve teknoloji kullanıcılarının fazlasıyla ilgisini çeken güneş ışığıyla şarj kampanyası, kısa sürede bir çok yerde kullanılabilir hale geldi.

Union Square, Brooklyn Bridge Park, Coney Island, Riverside Park ve Hudson River Park gibi yerlerde rastlanılan şarj sistemi, 6 adet USB’den oluşuyor. 30 pin iPhone ve iPad için Lightning kablosuna sahipken, Android ve Windows Phone için de MicroUSB girişlerini barındırıyor.

3 adet 15 Watt mini güneş paneli bulunan şarj cihazı, 168 watt/saat’lik dahili bir batarya sistemiyle birkaç gün güneş görmese bile şarj’a devam edebiliyor.