5 bine yakın sanal mağazada,  5 milyonu aşkın ürünün sunulduğu Alışverişin uğurlu adresi n11.com,  daha güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamaları için üyelerine “11 Güvence” veriyor.

Türkiye’de e-ticaret sektörünün yeniden şekillendirilmesine öncülük etme misyonu ile yola çıkan n11.com, online alışverişte güven olgusunu artırmak için 11 Güvence başlıklı bir çalışmaya imza attı. Platform üzerinden sunulan hizmetlerin ve n11.com’un ticari bakış açısı yansıtıldığı çalışmada, üyelerle sağlam bir güven ilişkisinin kurulması için gerçekleştirilen faaliyetler 11 ana başlıkta toplandı.

E-Ticaretin Önündeki Engel: “Güven”

GfK 2012 Tüketici Araştırması sonuçlarına göre tüketicilerin yüzde 90’ına göre online alışverişin tercih edilmemesinin en büyük sebebini güvensizlik. Bu sorunun başlıca sebepleri olarak da; kişisel verilerin izin dışı iletişimde kullanımı, satıcı ve platform güvenilirliği, ulaşılabilirlik ve sahte-taklit ürün endişesi sıralanıyor. n11.com bu sorunların aşılması için hayata geçirdiği uygulamalarla tüketicilere alışveriş sürecinin başından sonuna ihtiyaç duyduğu desteği verip daha mutlu bir alışveriş deneyimi taahhüt ediyor.

İşte “11 Güvence”

n11.com paydaşlarına verdiği taahhütleri platformda ilan ederek, uygulamalarını garanti ediyor. Buna göre her zaman tüketicinin yanında, orijinal ürüne % 100 destek vereceğini ilan eden n11.com, 7/24 Çağrı Merkezi ile her an ulaşılabilirlik garantisi veriyor. Ödeme Koruma Sistemi ile alıcının mağduriyetini önleyen n11.com, platformda sadece güvenilir onaylı satıcıların yer alabileceğini, kişisel verilerin en yüksek düzeyde korunacağını taahhüt ediyor. Türkiye-Kore ortaklığında sağlam bir sermaye yapısı ile devamlılık garantisi veren n11.com, Destek Merkezleri ile satıcılara yönelik eğitimler sayesinde online ticareti geliştirmeyi hedeflemekte. Mağazadan alıcıya modeli ile güvenli alışverişi sağlayan n11.com, müşterilerine dinle-anla-uygula yöntemi ile kulak vermeyi ve kullanıcı odaklı hizmet vermeyi taahhüt ediyor.

“Alışverişin Güvenli Adresi”

n11.com Güven Yönetim Merkezi Müdürü ve Hukuk Danışmanı, Avukat Emre Berk şu bilgileri aktarıyor: “n11.com olarak alışverişin sadece “Uğurlu” değil, aynı zamanda “Güvenli” adresi olduğumuzu da göstermek istiyoruz. Müşterilerimizin güvenliği ve mutluluğu bizim için çok önemli. Biz satılsın da nasıl satılırsa satılsın yaklaşımında değiliz.  Güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunmak adına, açıldığımız günden beri birçok ciddi adım attık ve atmaya da devam edeceğiz. Bu yöndeki yaklaşımlarımızı da ifade etmek adına bu yöndeki faaliyetlerimizi ve değerlerimizi, 11 Güvence başlığı altında topladık. Bu konsept bizim için bir tür manifesto, e-ticaretteki “güven”  sorununun aşılması için bir tür sosyal sorumluluk ve en önemlisi de n11.com ticari yaklaşımının yansımasıdır. “