Google sağ gösterip sol vurdu! Biz ondan yeni bir akıllı saat modeli beklerken yepyeni bir işletim sistemini duyurdu: ‘ Android Wear’

İşte merak edilen yeni işletim sisteminin detayları…

Google Glass’tan sonra Google’ın bir sonraki adımının akıllı saatler olmasını bekliyorduk ama o karşımıza akıllı saatlere özel bir işletim sistemiyle çıktı. Giyilebilir teknolojilere özel olarak geliştirilen Android Wear; Motorola, LG, Samsung gibi bir çok teknoloji devi tarafından destekleniyor.

Android Wear işletim sistemiyle akıllı saatler, hareket ve ivme ölçme, konum bildirimi, sesli komut algılama ve Google Now olarak bildiğimiz öngörülü bilgi sunma gibi yeni bir çok özelliğe sahip olacaklar.

Google Now özelliği sayesinde hatırlatıcılar ile mesajlarımızı, e-posta veya çağrılarımızı akıllı saatlerimize bildirim olarak alacağız.

Yeni işletim sisteminin diğer akıllı saat teknolojilerinden ayıran en önemli özelliği ise elbette Android ile tam uyumluluğu olmaları. “Ok Google” sesli komutuyla kolayca arama yapabileceğimiz Android Wear saatler, çoklu ekran özelliği ile de bizlere kullanım kolaylığı sağlayacaklar.

Motorola bu işletim sistemini uyguladığı Moto 360 adlı ürününü paylaştı bile.