Önceki yazımda bahsettiğim gibi Sosyal Medya’da hepimizin bir stili var. Bu özgür dünyada istediğiniz karakter olmakta özgürsünüz.

Bildiğiniz üzere Disney, geçtiğimiz yılın sonunda Lucasfilm’i satın aldıktan sonra merakla beklenen yeni filmlerin vizyon tarihini açıkladı.

‘Star Wars’ serisinin yeni filmlerinin 2015, 2017 ve 2019 tarihlerinde gösterime girecekleri duyuruldu. Aradan yüzyıllar bile geçse kült bir seri olmaya devam edecek olan Star Wars karakterleri ile Sosyal Medya’daki karakterleri sizler için bağdaştırdım. 


   Darth Vader: Dark side’ın asi çocukları… Sosyal Medya’da online olduğunuzda arkanızda imparatorluk marşı çalıyor, tweetlerinizi retweet etmek için askerleriniz sırada mı bekliyor? Çok konuşulup, dikkat çeken paylaşımlar yapmak, Sosyal Medya’yı dilediğiniz gibi yönetmek sizin elinizde!

 

Yoda: Karizmatik cümlelerin, boylarından beklenmeyen lafların sahibi ve devrik cümlelerin  tutkunları. Çok laf az iş sizin mottonuzdur. En büyük özelliğiniz çok iyi bir yol gösterici olmanız.

Obi Wan Kenobi: En asil duygunun insanları. Sosyal Medya’yı en iyi şekilde sizler  kullanırsınız. Paylaşımlarınız ilham verir.

Padme Amidala: Selfie’nin prensesleri, Bebek’te majito keyfi insanları. Sosyal Medya’da dudak bükerek, sıkılıyorum… yazarak fotoğraf paylaşmak en sevdiğiniz iş.

C-3P0: Sosyal Medya’da her şeyini paylaşan, 7-24 tweet atan sorunları bitmeyen çok konuşan tiplersiniz. Melankolik takılıp, hayatın anlamsızlığını sorgular, takipçilerinizi hayattan soğutursunuz. Paylaşımlarınız karamsar ve umutsuz.

Chewbacca: Tumblrsız, kemik gözlüksüz ve bıyıksız yaşayamazsınız. Kısaca Hipster. Hipsterlık mainstream haline dönüştüğünden asla bu kelimeyi kabul etmezsiniz. Twitter’ı genellikle foursquare check-in’lerinizi paylaşmak için kullanırsınız.

R2D2: Samuray disiplinine sahip, her sosyal olayda retweetini, favını, paylaşımını eksik etmeyen tiplersiniz. Köpeği kaybolan, kedisine eş arayan ilk size başvurur.

İmparator Palpatine: Sizlere troll desek yanlış etmeyiz. Toplumda  aykırı davranışlarla dikkatleri üzerinize çekmek en zevk aldığınız şeydir. Zeki troller eğlenceli olabildikleri gibi tam tersi davrananlar Sosyal Medya’da çekilmezler.

Jar Jar Binks: Ah ah ne çekiyorsanız dilinizden. Irkçı, ciddiyetsiz sinir bozucu tipler. Paylaşımlarınız genellikle tepki çeker, kendi düşüncelerinizden farklı olan her şey sizin düşmanınız.

Stormtrooper: Takip edeni takip ederimciler buraya! Her an Twitter’da TT olup mutlu olursunuz. Dünya yıkılsa, uzaylılar ülkeyi istila etse bile sizin umrunuzda değildir.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Güç Sizinle Olsun!