Uzakan çalışan ekipler ve profesyoneller için her hafta beş yeni araç incelemeye karar verdim. Bu yazının aslı WorkRemote adresinde İngilizce olarak yayınlanmıştır.

Son beş yılımı %100 uzaktan çalışan bir şirkette geçirdim. Merakımı tatmin etmek ve yeni teknolojilerden haberdar olmak için bu seriyi başlattım. Olmazsa olmaz dediğim asıl uzaktan çalışma top listem şurada.

Uzaktan çalışma tüm dünyada popüler, doğal olarak girişimler ve kurucular pastadan pay alabilmek için uzaktan çalışma başlığı etrafında araçlar geliştirmeye başladılar, gün sonunda tüm bu eforun uzaktan çalışma kültürünü beslemesinden mutluluk duyuyorum.

Haftanın uzaktan çalışma araçları

Tandem

Tandem uzaktan çalışan takımlar için senkronize iletişim imkanı sağlıyor. Küçük takımlar için ideal, mesajlaşma, sesli görüşme, ekran ve durum paylaşımı gibi özellikleri var. Görüntülü konuşma özelliği Tandem kadar küçük bir şirketten beklenmeyecek kadar iyi çalışıyor.

Zengin entegrasyon özellikleriyle Tandem ekip içinde yapılan herhangi bir işi paylaşımlı bir yazı tahtasına dönüştürebiliyor.

Kolay kullanım ve doğru yaklaşım… Fakat şunu da eklemeliyim, kişi başına aylık 10$ lık fiyatıyla ciddi rekabetle yüzleşeceğe benziyor.

Ziyaret et


RemoteTeam

RemoteTeam’in kurucusu bir Türk, Şahin Boydaş. Bu şirket başta Amerikan şirketleri ve uzaktan çalışan profesyoneller için uzaktan çalışmayı kolaylaştırmak istiyor. Maaş ve vergilendirme otomasyonunun yanında tatiller, işe giriş ve merkezi veri deposu gibi kapsamlı bir takım yönetim araçları sağlıyor. Bu tarafta hala geliştirme yaptıklarını biliyorum.

Bu servis için alık kişi başına 14.99$ talep ediyor.

Ziyaret et


PukkaTeam

PukkaTeam ilk aşama uzaktan çalışma için çok ideal. Küçük bir takımla, sıkı bir takvimle yeni bir ürün mü ortaya çıkarmaya çalışıyorsun? PukkaTeam senin için uygun olabilir.

Birliktelik hissi uzaktan çalışan bir takım için çok önemlidir, özellikle takım üyeleri daha önce uzaktan çalışmadıysa bir geçiş dönemi gibi düşünülebilir. Bazıları için Slack’ın yeşil noktası yeterli olmaz, bu araç sayesinde takım arkadaşlarını masalarında görebilir ve anlık olarak etkileşime girebilirsin. Kimin iş başında olduğunu anlık olarak görme şansı sağlıyor.

Bu hizmet en düşük paket için aylık kişi başına 7$ talep ediyor. Senkronize ve Asenkronize iletişimi güzel bir şekilde harmanladıklarını düşünüyorum.

Ziyaret et


Meetingbird

Meetingbird’s Animated Logo

Verimsiz, HEMEN notuyla gönderilmiş sıkıcı toplantılar bana göre şirketlerin zehridir. Pek çoğunuz gibi ben de herhangi bir ajandası olmayan anlamsız toplantılardan nefret ediyorum. Bu tür toplantıların pek çok soru üretip eylem planı üretmediklerini düşünüyorum.

Basit bir toplantı zamanına karar vermek için gelip giden emaillerden de hoşlanmıyorum, zaten herkesin aynı proje üzerinde çalıştığı küçük bir takımda bile özellikle uzaktan çalışılan ortamlarda 2-3 emailin gelip gittiğini görürsünüz. Meetingbird bu konuyu da sizin için çözmeye talip. Eğer bu aracı sıkı bir şekilde takip edip oyunu kurallarına göre oynarsanız uzun vadede uzaktan çalışan takımınız rahat edecektir. Şahsen uzaktan çalışan ekipleri yöneten insanlar için her bir ekip üyesiyle yapılan çok kısa günlük toplantıları çok değerli buluyorum.

Meetingbird en temel paketin sonsuza kadar ücretsiz kalacağını söylüyor ve şimdilik bir ödeme talebi yok. Bakmanızda fayda var.

Ziyaret et


Knowhow Logo

Knowhow

Şu formu nasıl dolduruyorduk? Şunu nasıl yapıyorduk? Ofis içinde olduğu kadar uzaktan çalışan takımlarda da büyük bir verimsizlik kaynağı. Knowhow tüm bu soruları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ekip içi iletişim keyifli olsa da aynı sorunun yüzlerce kez tek bir kişi için cevaplanması bana göre verimli bir eylem değil. Bunun yerine açık ve temiz yazılmış rehberleri daha değerli buluyorum çünkü bir kez yazıyor ve istediğiniz takım üyeleriyle paylaşıyorsunuz.

Knowhow şirketlerin merkezi iş ve işlem rehberi olmayı hedefliyor. Bu hizmet için kişi başına aylık 10$ talep ediyorlar. Bana göre bu rakamı hak etmeleri için daha fazla entegrasyon geliştirmeleri gerekiyor, mevcut entegrasyonları da fena sayılmaz başlangıç için.

Ziyaret et


WorkRemote İzleme Listesi

Telescoped

Telescoped.com Logo and Review

Telescoped’un video iletişime ilginç bir yaklaşımı var, takım içinde asenkron video mesajlar için ve müşteri bilgisi toplamak için web sitelerinde kullanılacağını hayal edebiliyorum. Video iletişimi hayatımızın her alanında destekliyor ve bu gibi teknolojileri önemsiyorum.

Bu şirketin çok minik bir takımı var ama ilginç bir iş çıkacak gibi duruyor. Ürün geliştirilmeye devam ediyor.

Ziyaret et


Uzaktan çalışan ekip ve bireyler için bir problemi çözen bir araç mı biliyorsun? Şu adresten bize ulaşıp bir sonraki yazıda aracın tanıtılmasını sağlayabilirsin.