Herhangi bir marka özelinde proje çalışırken sosyal mecra paylaşımının önemi projeden daha önemli hale geldi. Çünkü yaptığınız projenin duyulmasını sağlayan mihenk taşları: sosyal paylaşım butonları. Ne yazık ki bir buton koymak ile proje yöneticisi olunmuyor. Paylaşımın hangi dürtülerle olacağı, insanların neyi, neden, ne amaçla paylaşılacağı artık uzun uzun düşünülerek planlanıyor. Ancak hala yapılan bir hata var. Üretilen projeyi ittirme yöntemi ile sosyal mecra butonları vesilesi ile projeye dahil etmek.

“Proje tamam, altına paylaşım butonları eklemeyi unutma!”

Geçenlerde proje yönetici bir arkadaşım ile sohbet ediyorduk. Projesinin paylaşımının az olduğu dile getirip Turkler anlamıyor sohbetine doğru konuşma seyir alınca masadan ayrılmak zorunda kaldım. Sosyal paylaşımın esasına uygun bir proje yapmadıysan, projeyi planlarken sosyal mecrayı unutmuşsan beklediğin paylaşım, ancak senin tarafından gerçekleşecektir. Umarım çevren geniştir arkadaşım.

Geçenlerde twitter üzerinde kurgulanmış projeleri araştırıyordum. Öyle bir projeye denk geldim ki aklım başımdan gitti. Şimdi gel de bu projeyi paylaşma (!)

Projenin ismi: Lullaland! Fey&CO isimli bir yatak markası için üretilmiş. Projenin amaçı ise insanların uykusunu getirmek, bu sayede Fey&Co ile uyku öğelerini algıda birleştirmek. Ve tabi son günlerin moda sözü: “Sosyal mecrada adımız geçsin” mottosuna uygun bir şeyler üretmek.

İnsanın uykusunu ne getirir? Uykun yoksa biraz zor bu etkinin birisi üzerinde yaratılması ancak çocuklumu hatırladığımda annem ne zaman kardeşime ninni söylese ben hemen uyurdum 🙂 Bu konuda herhangi bir araştırma yapmadım. Ancak yukarıdaki projede yapılmış araştırmalar sonucu ninni’nin uyutucu etkisi olduğundan bahsediliyor. Herneyse projede Twitter üzerinden yazdığınız mesajlar herhangi bir anlam ifade etmeyen ninnilere dönüşüyor.

Ninni oluşturmak için #goodnight hastagli bir mesaj yazılması yeterli. Sistem otomatik olarak tweet’inizi iyigeceler ninnisine çeviriyor. Lullaland.net adresi üzerinden yazdığınız tweet’in nasıl bir ninniye çevrildiğini okuyabiliyorsunuz. Tabi bu arada karşınıza yumuşacık yataklar çıkıyoooorrr kendinizi salıveriyorsunuz…. İyi geceler….

Projenin adresi: http://lullaland.net/