İnsanlara beş dolara birşeyler yaptırabildiğiniz bir site düşünün. Gittigidiyor gibi bir e-ticaret sitesi hayal edin ancak satılan ürünler yerine insanlar ” bana beş dolar verirsen senin için şunu yaparım ” diyebilsin. Fiverr bu mantıkla kurulmuş bir site.

Siteye hem ürün girer gibi teklif girip alıcı bekleyebiliyorsunuz. Hemde listelenmiş tekliflerden istediklerinizi beş dolara satın alabiliyorsunuz. Site teklif konusunda bazı kıstaslar hariç olmak üzere kullanıcılarını serbest bırakmış. İsteyen ” Bana beş dolar verirsen her gün sana güzel bir mesaj atar, güne zinde başlamanı sağlarım ” diye teklif oluşturabilirken isteyen “Bana beş dolar verirsen sana istediğin isimlerin içinde geçtiği bir müzik yaparım ” diyebiliyor. Site Türkiye’de olsaydı nasıl olurdu sorusunu aşağıdaki bir kaç teklif uygulamasını satın alabilecek potansiyel Türk müşterisiyle değerlendirebilirsiniz:

” Bana beş dolar ver facebook’ta status’ümü değiştiriyim seni bir gün erkek arkadaşım olarak gösteriyim ”

” Bana beş dolar ver sevgilin yanındayken gelip sana asılıyım ”

” Bana beş dolar ver seni kendine getirmek için hergün yaparsın oğlum aslansın sen şeklinde sana mesaj atıyım ”

örnekleri geliştirmek, değiştirmek mümkün. Bu ve benzeri örnekler işin biraz farklı boyutu olsa da ” Bana beş dolar ver sana ingilizce kurmak istediğin bir cümleyi kurup gönderiyim ” gibi daha öğrenilecek yapıda veryasyonlar da üretmek pekala mümkün.

Siteyi icelemek için: www.fiver.com