Hayatımın son bir kaç yılına kadar neredeyse hiç bir Apple marka cihaza sahip olmamıştım, şimdi ise masamda bir Macbook Pro, iPhone, iPod Touch ve iPad duruyor. Marka ile hiç bir ilişkisi olmayan bir kullanıcıyı bu kadar kısa sürede kazanan başka bir marka daha dünyaya gelir mi bilemiyorum.

Apple’ın bu denli başarılı olabilmesinin nedeni ise sadece ürettiği cihazlarla ilişkili değil, Apple ürettiği her cihazla kullanıcılarına farklı bir deneyim sunarak hiç sahip olmadıkları bir şeyleri sundu ve bunu çok iyi yaptı. Tablet bilgisayarlar konusunda daha önce yapılmış fakat tutmamış çalışmalar vardı, bir türlü bu konuda pazar oluşturulamamışken iPhone’un uygulama marketi ve işletim sisteminin gücünü arkasına alan iPad’i satışa sunan Apple pazarı yeniden şekillendirdi ve tüm cihaz üreticilerini arkasından tablet piyasasına sürükledi.

Kişisel deneyimim iPad’in diğer tablet cihazlara göre (Motorola Xoom, Htc Flyer, Samsung Galaxy kullandım) çok çok daha iyi olduğu yönünde, bu izlenimimin oluşmasında ki en büyük etken Android işletim sistemli cihazların henüz stabil çalışma düzeyine gelememiş olduğunu düşünmem. Zamanla Android yeni sürümleriyle iOs’u yakalayacaktır, ancak günümüzde iOs işletim sistemi kullanıcı deneyimi açısından bir numara denebilir.

Tabletler günümüzde hızla çeşitlenen ve insanların gündemine yerleşmiş olan cihazlar, peki ya bu tabletleri neden/ne amaçla kullanıyoruz?

Günlük yaşantımda iPad sürekli yanımda, müsait olduğum anda internette bir şeyler okuyor, geziniyor, izliyor yani çeşitli içerikleri tüketiyor oluyorum, benim için iPad tam bir “içerik tüketgeci”.

Journalism.org’da yayınlanan bir araştırmaya göre tablet cihaz sahiplerinin %77’si günlük olarak cihazlarını kullanıyorlar ve kullanıcıların cihazla geçirdikleri ortalama süre günlük 90 dakika. Cihaz üzerinde en çok kullandıkları uygulamalar ise, %54 email, %53 haber takibi, %39 sosyal uygulamalar, %30 oyun. Araştırmanın sonuçlarını infographic olarak aşağıda görebilirsiniz;

Bol içerik tükettiğiniz mutlu, verimli bir haftasonu dilerim.