Video paylaşım dünyasının tartışılmaz markası YouTube, bu yılın başından beri Google Moderator ile ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma ile -Worldview- her ay dünya üzerinde önem arz eden şahsiyetleri konuk ediyor. Bu ayın -daha doğrusu gelecek ayın- konuğu Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olacak.

Geçen Ocak ayında, ABD başkanı Barack Obama’yı konuk ederek bu projeyi faaliyete geçiren bu proje ile konuk liderlere sorularınızı yazılı ya da video ile iletme şansına sahip oluyorsunuz. YouTube’a kayılı heasbınızla giriş yaparak; WorldView sayfası üzerinden sorularını iletebiliyorsunuz. Sorduğunuz sorular diğer kullanıcılar tarafından ne kadar çok pozitif oy alırsa, konuğa sorulma şansı o kadar artıyor. Tam tersi; ne kadar negatif oy alırsa da, azalıyor.

Sorulan sorulara kısaca göz attığımızda; soruların neredeyse tamamını öğretmen atamaları oluşturuyor ki belki bütün program öğretmen atamaları soruları ve yanıtlamaları ile geçecek. -Belki de bütün soruları birleştirip daha az soru ile meselenin üzerinde durulabilir.-

Söz konusu canlı yayını 1 Aralık Çarşamba günü, YouTube WorldView ile NTV üzerinden izleyebilirsiniz.

WorldView projesi kapsamında önceki aylarda ABD başkanı Obama’nın yanı sıra; AB Komisyonu başkanı Juan Manuel Barroso, İngiltere başbakanı David Cameron; İspanya başbakanı Jose Luis Zapatero; İsrail başbakanı Benjamin Netenyahu ile de söyleşiler yapıldı, bu söyleşileri yine WorldView kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.