Hepinizin bildiği gibi arkadaşlarımla beraber comTalks adı altında yazmaya başlayalı yaklaşık 1,5 yıl oldu. Bu güne kadar faydalı olacağına inandığımız 355 yazıyı sizlerle paylaşmışız.

Her altı ayda bir yazmayı alışkanlık haline getirdiğimiz comTalks istatistikleri yazısında bu defa bazı tasarım değişikliklerimiz ve geliştirmelerimiz de yer alacak.

İsterseniz önce okuma keyfini arttırmak için yaptığımız tasarım değişikliklerine değinelim;

  1. Yazarlar kısmı siteden kaldırıldı, bunun yerine her yazının altına yazarının bir fotoğrafı ve ismi yerleştirildi.
  2. Önceden yazarlar kısmının olduğu yere haftanın en çok okunan yazıları ve arama kısımları getirildi.
  3. Yazılarımızın paylaşım butonları geliştirildi, Pinterest ve Linkedin eklendi.
  4. Yazılarımızın paylaşım butonları dikey formatta kullanılmaya başlandı.
  5. Sitenin genel font tercihi Georgia iken Arial yapıldı.
  6. Sağ kolonda görüntü kirliliği yaşatan öğeler kaldırıldı.

Yaptığımız işlevsel düzenlemeler ise;

  1. comTalks Kariyer bölümü yapım aşamasına girdi, yakında iş ilanları comTalks’ta da yer alacak. Tüm markalar iş ilanlarına burada ücretsiz yer verebilecek.
  2. Markalardan sürekli talep aldığımız için Kurumsal bölümü açıldı, markalar artık basın bültenlerini comTalks okurlarıyla paylaşabilecekler. Şu an yayın sözü veremesek de yetişebildiğimiz kadarını yayınlayacağız. Kurumsal haberler yazarlarımızın yazılarından ayrılarak yayınlanacaklar.
  3. 2012’de Etkinliklere ağırlık vereceğimiz için üst kısma Etkinlikler kategorisine direkt erişen, yeni etkinlikleri ve geçmiş etkinliklerin analizlerini içeren bir bölüm eklendi. Bildiğiniz gibi yazarlarımız comTalks’u temsilen etkinliklere giderek analizlerine burada yer  veriyordu.

Bunlar yaptığımız değişikliklerin bazıları, isterseniz şimdi klasik istatistik bölümüne geçelim, comTalks açıldığı günden bu yana nasıl evrim geçirmiş, nasıl bir kitleye içerik sağlamış hep birlikte inceleyelim, infograftan önce şunu belirtmeliyim ki Samsung ve HTC cihazların artışı oldukça dikkatimi çekti. Onlarla birlikte iPhone ve iPad’lerden erişimde de çok ciddi bir artış var.

Son  görüştüğümüzden bu yana arkadaşlarımın paylaştığı içeriklerle veda ediyorum.

Güneşli İstanbul’un keyfini çıkarın.