Öncelikle uzun zamandır yoğunluğum sebebiyle yazamadığım için özür dileyerek başlamam gerek sanırım. Daha önce duyurmadıysak da sizler çoktan onların yazılarını okudunuz. comTalks’umuza iki yeni isim daha katıldı. Erol Toksoy ve Yiğit Arda Türkoğlu comTalks sayfalarında sizinle kendi alanlarındaki deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşmaya başladılar. Şu konularda yazacaklar diyerek sınır getirmemek lazım, profillerini okuduğunuzda zaten fikriniz olacaktır.

comTalks Buluşmaları

5. comTalks Buluşması
5. comTalks Buluşması

Bildiğiniz gibi comTalks buluşmaları yapıyor ve her ayın üçüncü Cuma’sı okurlarımızla İstanbul Leventte bulunan Kanyon Starbucks’ta bir araya geliyorduk. Ekip içerisinde yaptığımız tartışmalar sonucu bu etkinliğin iş çıkışı saatine denk getirilmesi gerektiğine karar verdik ve yeni düzende ilk buluşmamızı dün yine ayın yerde saat 19:00’da gerçekleştirdik. Bundan sonra her ay yapacağımız buluşmalarımız ayın ilk perşembe gününde saat 19.00’da gerçekleşecek.

Konsept Değişikliği ve Ekip İçi İletişim

Bugün size duyurmam gereken bir comTalks değişikliği daha var. “Her gün bir yazı” konseptinden çıkıyor, serbest düzende yazılar yayınlıyor ve yazar sayımızı arttırıyoruz. Yine yakın zamanda hep birlikte aldığımız kararlar sonucu yazarlarımız arasında daha sıkı iletişim sağlamak amacıyla 37signals’ şirketinin popüler proje yönetim yazılımı olan Basecamp kullanmaya başladık. Ekip burada gündemle ilgili konuları tartışıyor, comTalks’a eklenmesi gereken özellikleri belirliyor ve size daha sağlıklı bilgi ulaştırabilmek için yazılarını henüz taslak halindeyken diğer yazarların katkı yapabilmesi için tartışmaya açıyor.

Biz küçük bir ekip ve kendi halinde bir blog olarak yazmaya başlayalı tam 710 gün, 6 saat, 4 dakika ve 58 saniye olmuş. Elimizden geldiğince aksaklıklar olsa da yazmaya, gördüklerimizi aktarmaya, paylaşmaya devam edeceğiz. Keyifli hafta sonları dilerim.