Bir süredir konuşulan ancak kesinleşmemiş Bêhance satınalmasını nihayet tamamlayan Adobe anlaşmanın detayları ile ilgili de bazı bilgiler sağladı. Bildiğimiz gibi Bêhance tüm görsel sanat işçilerinin çalışmalarını bir portfolio’da bir araya getirebildiği ve hünerlerini sergileyebildikleri bir platform.

comTalks’ta normalde bu tür satınalma haberlerine yer vermiyoruz fakat Bêhance’in özel bir yeri var. Çünkü şirket kreatif portfolyo’ları yalnızca kendi networkune değil dış yayıncılara da sağlayarak yeni bir vizyona imza attı ve bu farklılık şirketin geçtiğimiz Mayıs ayında 6.5M$ yatırım almasını sağladı. Yatırımı Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un da içinde bulunduğu bir grup yatırımcı ve bir Venture Capital şirketi birlikte yaptı.

Bêhance’e katıldıklarında işlerinin daha fazla kişi tarafından görüleceğini bilen tasarımcılar birden işlerini bu siteye yükleme motivasyonu kazandılar. Öyle ki üyeleri tarafından haftada 20.000 proje başlatılan Bêhance geçtiğimiz aylarda bu rakamı ikiye katladı. Satınalma ile ilgili Adobe’den bir temsilci “zaten Bêhance kullanıcılarının büyük bir kısmı Adobe ürünlerini kullanıyordu, biz de böyle bir satınalma’nın doğru olacağını düşündük” dedi.

Satınalma’dan sonra 32 Bêhance çalışanı Adobe çalışanı olarak yollarına devam edecek ve çalışmaya başladıkları New York’ta kalacaklar. Bêhance gibi başarılı bir kreatif topluluğu bir araya getirmeyi başaran Bêhance CEO’su Scott Belsky satınalma’dan sonra Adobe’da topluluk’tan sorumlu başkan yardımcısı olarak görevine devam edecek.

Yazıyı bitirmeden önce; Henüz göz atmadıysanız bu yıl bitmeden, aramıza yeni katılan Veysel Kara‘nın çizdiği Burak Budak‘ın ise editörlüğünü yaptığı “internetteki etkilerine göre” 2012’nin en çok konuşulan olayları görseline bir göz atın.