Yandex.Navigasyon

13 yılının sonbahar aylarında kullanıcılara sunulacak Yandex Navigasyon; gerçek zamanlı trafik bilgisini sunacağını açıkladı. Trafik yoğunluğuna göre alternatif rotaları önerecek, sesli yol tarifi yapacak. Ayrıca bunlar hepsini ücretsiz sunacak.

Türkiye pazarına yönelik geliştirdiği servisleriyle adından söz ettiren Yandex, harita deneyimi açısından önemli bir yeniliği daha kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Yandex.Haritalar servisiyle aynı zamanda gerçek zamanlı trafik bilgisi de sağlayan Rus arama motoru, Türkiye’nin bütün şehirlerini kapsayacak navigasyon servisini sonbahar aylarında hayata geçirecek.

Yeni uygulamanın müjdesini veren Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Lansmanından bu yana, Yandex.Haritalar ve bu ürünümüzün bir parçası olan Yandex.Trafik özelinde çok olumlu geri dönüşler aldık. Özellikle trafiğin yoğun olduğu noktalarda en hızlı alternatif rotaları önermesi ile çok kısa bir sürede Rusya ve Ukrayna’da en popüler Yandex uygulaması durumuna gelen Yandex.Navigasyon’un bu başarıyı Türkiye’de de yakalayacağına inanıyorum.” dedi.

Türkiye’de uzun bir süredir Google’dan beklenen ücretsiz navigasyon hizmetinin ilk olarak Yandex tarafından getiriliyor olması hem şirket hem de kullanıcılar açısından bir hayli önemli.