Facebook, geçtiğimiz aydan bu yana yaptığı testlerden sonra bugün Photo Magic ya da Fotoğraf Büyüsü özelliğini tüm Messenger kullanıcıları için blogunda duyurdu.

photomagicFacebook’un yüz tanıma konusunda ne kadar başarılı olduğunu geçtiğimiz yıllar içerisinde bir fotoğraf yüklediğimizde etiketlemek istediğimiz arkadaşlarımızı direk önümüze getirmesinden biliyorduk. Artık bu yüz tanıma özelliği arkadaşlarımız tarafından uzun yıllardır sorulmakta olan ya da bizim arkadaşlarımıza sorduğumuz “dün akşam çektiğimiz fotoğrafları gönderir misin?” sorusuna çözüm buluyor. Facebook Messenger, telefonunuzun galerisinde ya da film rulosunda bulunan arkadaşlarınızla birlikte çekildiğiniz fotoğrafları kimlerle çekildiğinizi tespit ediyor ve o arkadaşlarınıza fotoğrafları göndermek isteyip istemediğinizi soruyor.

Eğer Photo Magic’i ya da Fotoğraf Büyüsü’nü kullanmak istemiyorsanız Ayarlar’dan kapatmanız da mümkün. Bence dijital dünyanın hayatımıza adım attığımız her anımıza sağladığı kolaylıklara dayanarak Photo Magic’in de “etkinlik sonrası fotoğrafları paylaşma” ızdırabına bir çözüm üretmesi hayatımızı kolaylaştıracağının bir göstergesi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, Photo Magic’i kullanacak mısınız yoksa gereksiz bulup Facebook Messenger ayarlarından kapatacak mısınız?