İlk olarak Twitter‘da gördüğümüz Verified Account özelliği kendini geliştirmeye devam ediyor. Orijinal hesapların belirlenmesini kolaylaştırarak, ziyaretçilerin doğru bir kaynağa erişmiş olduklarını kanıtlamış olur. Twitter bu özelliğinin üzerine eğilmeye devam ediyor ve onaylanmış hesapları daha da geliştirerek daha cazip hale getiriyor.

Twitter onaylanmış hesaplardaki ilk büyük değişikliğini geçtiğimiz yıl gerçekleştirmişti. Bu değişiklik, onaylanmış hesabı olan kullanıcı başka kullanıcılara mention attığı zaman direk olarak profilinde gözükmeme özelliğiydi. Twitter bu hareketiyle onaylanmış profile sahip olan müzisyen, oyuncu modacı, yönetici, siyasetçi, gazeteci, medya, reklam, işletmecilik ve diğer önemli ilgi alanlarında kullanıcıların diğer kullanıcılara çekinmeden tweet atabilmesini kolaylaştırmıştı.

Bu defa da Twitter onaylanmış hesaplara gelen mention’lara yönelik bir özellik yayınladı. Artık onaylanmış hesaba sahip olan kullanıcı, “Connect” (Bağlan) sekmesi altında mention’larını filtreleyebilecekler. Bu filtreler 3 ayrı kategoride olacak ve önem sırasına göre kategorilendirilecekler. Bu sayede onaylanmış hesaba sahip kullanıcılar önemli kişilerden gelen tweetlerin arada kaybolmasını önlemiş olacaklar.

Twitter bu yeni özelliği ile onaylanmış hesapları daha aktif tutmayı hedefliyor olabilir.

Mavi Jeans’in Twitter hesabı onaylanmış hesaplardan birisi.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Twitter hesabı onaylanmış hesap.

Verified Account (Onaylanmış profil) nedir?

Twitter profillerindeki mavi rozete sahip hesaplar onaylanmış hesaplardır ve kimliklerin doğruluğunu göstermek için kullanılır. Onaylanmış profile sahip olmak hiç de kolay bir işlem değil çünkü Twitter mavi rozet dağıtmaya pek yanaşmıyor ve kendisi onaylanmış profillere karar veriyor. Yani ne kadar reklam verirseniz verin onaylanmış hesaplarda parayı veren düdüğü çalamıyor 🙂 Peki Twitter mavi rozet verirken nelere dikkat ediyor? Müzik, oyunculuk, moda, yöneticilik, politika, din, gazetecilik, medya, reklam, işletmecilik ve diğer önemli ilgi alanlarında faaliyet gösteren kişileri, iş ortaklarını ve yüksek riskli kişilikleri onaylanmış hesap olarak belirliyor. Yukarıdaki kategorilerden birine dahil olursanız ve Twitter hesabınız onay için nitelikleri karşılıyorsa Twitter size ulaşıyor ve onaylanmış profile sahip oluyorsunuz. Bahsedilen gerekli niteliklerin ne olduğunu ise Twitter henüz açıklamadı. Şu zamana kadar kişisel bir Twitter hesabını hiç mavi rozetle taçlandırmadılar.