Twitter’e Erişim Engellendi

Sosyal Medya’nın bu haftaki gündemine Türkiye’de yasaklanan Twitter bomba gibi düştü. 

Dün 8 yaşına giren Twitter, #firstweet ile ilk attığımız tweetlerimizi görmemizi sağlayarak doğum gününü kutlamıştı. Aynı gün içinde Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Twitter mıvittır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia ne der hiç ilgilendirmiyor” sözlerinin ardından dün gece Twitter erişime kapatıldı.

Twitter kullanıcıları DNS ayarlarını değiştirerek veya bilgisiyarların VPN indirerek tweet atmaya devam ettiler. Mobil olarak Twitter’a girebilmeyi Google Play ve Apple Store’dan ”Hotspot Shield” ve ”Onavo” programlarını indirerek başardılar. 

Flappy Bird Geri Dönüyor

Kısa sürede fenomen haline gelen ve aynı hızla kaldırılan Flappy Bird geri dönüyor! Flappy Bird’ün ne zaman geri döneceği ile ilgili bir bilgi olmasa da oyunun yapımcısı Dong Nguyen, dönüşünün çok yakında olmayacağı belirtti.

Twitter “@” işaretine küstü!

Twitter’ın kendiyle özleşen ”@” işaretini kaldıracağı ile ilgili duyumlar alındı. Twitter’ın android uygulaması üzerinde ”@” işareti kullanılmadan mention atılmasını sağlamak üzerine denemeler yaptığı söyleniyor.

 Instagram Android’e Güzellik Yaptı

Instagram Android’de daha hızlı ve uyumlu hale geldi. Yeni tasarımını geçtiğimiz hafta içinde güncelleyen Instagram, Android kullanıcılarına kullanım kolaylıkları sağlayan yeni tasarımıyla dikkat çekti.

Facebook’a Videolu Reklam

Geçtiğimiz haftanın yeni gelişmelerinden biri de Facebook’un Premium Video reklamlarını duyurması oldu. Önümüzdeki günlerde Facebook’ta 15 saniyelik videolar ile reklamlar verilmeye başlanacağı duyuruldu.

Sevmediklerinizi Sizden Uzaklaştıran Mecra

Şu ana kadar var olan sosyalleşme uygulamalarına zıt olan Cloak ile artık gerçek hayatta karşılaşmak istemediğimiz kim varsa Foursquare ve Instagram hesaplarınızı bağlayarak ve onları işaretleyerek lokasyon bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Yakınınıza geldikleri zaman bildirim ile uyaran uygulama ayrıca onların gittiği cafe vb. yerlere gitmemeniz için uyarılarda bulunuyor.

Uygulama tutar mı tutmaz mı bunu zaman gösterecek. iPhone ve iPad’ler için geliştirilmiş Cloak uygulamasını App Store’dan ücretsiz indirilebiliyorsunuz.