Her ayın 3. Cuma sabahı Kanyon’da buluşmayı hedeflediğimiz comTalks etkinliklerimizin ilkini geçtiğimiz cuma günü (16 Mart) başarıyla gerçekleştirdik. İlk etkinlik olması ve havanın da soğuk olmasından dolayı bazı problemler olsa da büyük bir sıkıntı yaşamadak ilk etkinliği tamamlayabildik.

Etkinlikle ilgili bazı istatistikler şöyle:

– Facebook üzerinde oluşturduğumuz etkinlik davetine 112 kişi katılacağını belirti.

– Etkinlik boyunca gelip gidenlerin toplamına baktığımız zaman 45-50 kişilik ortalama bir katılımcı sayısına sahiptik. Normalde, Facebook etkinliklerine katılacağını belirten kişilerin ortalama %30’unun katılımının gerçekleştiğini göz önüne alacak olursak ortalamanın üzerine çıkarak güzel bir rakam elde etmiş oluyoruz. Bizim adımıza çok sevindirici.

– Katılımcıların %80’ini çalışan kişiler oluşturuyordu. Bu nedenle sabahın erken saati olmasına rağmen rahatlıkla katılabildiler.

– Etkinlik mekanının metro yolu üzerinde olması katılımı arttıran önemli bir etken. Yaptığımız ankette katılımcıların %65’i mekanın çok iyi bir karar olduğunu belirttiler. %25’i ise Taksim’de olmasının daha yararlı olacağını belirtti.

– Katılımcıların %63.3’ü etkinliğin bekledikleri gibi keyifli ve amacına ulaşmış bir etkinlik olduğunu, devam etmesi gerektiğini belirtti. Buna karşılık olarak %13.3’ü etkinliğin başarısız olduğunu söylediler. Bir kısmı geribildirimlerini de paylaşarak daha iyi olabilmemiz için bize katkı sağladılar.

– En önemli konu olan saat konusunda ise çoğunluk sabah saatlerinden yana. %54’lük bir kesim sabah yapılmasından yana olduğunu belirtti. Sabah olmasını isteyenlerin yarısı da 8’de başlamasının yeterli olacağını bildirdi. %9’luk bir katılımcı kitlesi ise haftasonu yapılmasının yararlı olacağını belirtti. %37’lik katılımcı kitlemiz cuma günü fakat akşam 19.00 sularında yapılmasından yana oylarını kullandı.

Anket sonucunda çıktığı gibi etkinlik saati yine sabah saatleri. Biz sabah 07.30’dan itibaren her ay Kanyon Starbucks’da olacağız ama asıl başlama saati olarak 08.00’i göstereceğiz.

Katılımcıların etkinlik ile ilgili yaptıkları tavsiyeler de çok değerli. Özellikle isimlerin yazılabileceği yaka kartları bir daha unutmamam gereken bir detay. (Tüm suçu üstleniyorum. (: ) Bunun dışında comTalks ekibi olarak tüm katılımcılarla birebir iletişime geçmemiz, katılımcıların tek bir yerde gruplaşmasını önlemek için etkili olacaktır. Tabi burada ziyaretçilerin de çekingen davranmaması gerekiyor. Hepimiz bir birimizi sosyal ağlardan az çok tanıyoruz nasılsa. Bir merhaba, tüm mesafeyi kısaltacaktır.

20 Nisan tarihini şimdiden takviminize eklemeyi sakın unutmayın. Kanyon Starbucks’da sabah saat 07.30’dan itibaren sizi bekliyor olacağız.